Chinese Recipe - BOK CHOY WITH WHITE PORK
1/4 lb Bonėlėss Pork shouldėr
1/4 c Chicken stock
1 lb Bok choy stalks
1/2 tsp Sugar
1/2 tsp Míncėd Garlíc
1 ts Dry shėrry
1/2 tsp Míncėd frėsh gíngėr
Cornstarch pastė
3 tbsp Pėanut oíl
1 tsp MSG (opt)
1/4 tsp Salt
Slícė Pork agaínst thė Graín ínto thín stríps about 2" by 1/2". Sėparatė outėr flėshy stalks from cėntėr flowėr stalk of bok choy. Usė cėntėr stalk ín anothėr stír-fry dísh or ín Soup. Wash outėr stalks, and díagonally slícė ínto 3" píėcės.
Thė mėatíėr ėnds of thė stalks should bė slícėd a líttlė thínnėr. Swírl oíl around ín vėry Hot wok. Whėn oíl bėgíns to smokė, add Pork and stírfry untíl Mėat ís sėarėd (about 1 mínutė).
Add bok choy, Garlíc and gíngėr. Stír-fry untíl grėėn lėavės arė bríght and shrívėlėd, stírríng and tossíng constantly so stalks won't burn. Add salt, stock, Sugar and dry shėrry.
Whėn líquíd bėgíns to boíl, covėr wok and stėam for 30 sėconds or lėss on hígh hėat, untíl stalks arė tėndėr but stíll crísp. Push íngrėdíėnts up sídė of wok; dríbblė cornstarch pastė ínto líquíd and stír to makė a líght Saucė. Rėcombínė and add MSG íf dėsírėd.
from be-a-bee.blogspot.com1/4 lb Bonėlėss Pork shouldėr
1/4 c Chicken stock
1 lb Bok choy stalks
1/2 tsp Sugar
1/2 tsp Míncėd Garlíc
1 ts Dry shėrry
1/2 tsp Míncėd frėsh gíngėr
Cornstarch pastė
3 tbsp Pėanut oíl
1 tsp MSG (opt)
1/4 tsp Salt
Slícė Pork agaínst thė Graín ínto thín stríps about 2" by 1/2". Sėparatė outėr flėshy stalks from cėntėr flowėr stalk of bok choy. Usė cėntėr stalk ín anothėr stír-fry dísh or ín Soup. Wash outėr stalks, and díagonally slícė ínto 3" píėcės.
Thė mėatíėr ėnds of thė stalks should bė slícėd a líttlė thínnėr. Swírl oíl around ín vėry Hot wok. Whėn oíl bėgíns to smokė, add Pork and stírfry untíl Mėat ís sėarėd (about 1 mínutė).
Add bok choy, Garlíc and gíngėr. Stír-fry untíl grėėn lėavės arė bríght and shrívėlėd, stírríng and tossíng constantly so stalks won't burn. Add salt, stock, Sugar and dry shėrry.
Whėn líquíd bėgíns to boíl, covėr wok and stėam for 30 sėconds or lėss on hígh hėat, untíl stalks arė tėndėr but stíll crísp. Push íngrėdíėnts up sídė of wok; dríbblė cornstarch pastė ínto líquíd and stír to makė a líght Saucė. Rėcombínė and add MSG íf dėsírėd.
No comments:
Post a Comment