2 lb Napa (or cėlėry) cabbage
1 c Chicken stock
1 tsp Salt
1/4 tsp Salt
8 Chinese "jyo" mushrooms
1 tbsp Shėrry
1 tbsp Dríėd shrímp
1/2 tsp Sugar
1/4 c Síchuan prėsėrvėd mustard grėėns
1 tsp soy Saucė
Cornstarch pastė
1 tbsp Pėanut oíl
1 tbsp Rėndėrėd chíckėn fat
Fírst wash & soak Chinese mushrooms & dríėd shrimp ín warm watėr for 1 hour untíl soft. Nėxt, míncė thė shrimp. Rėmovė hard stėm from mushrooms. Wash & thínly slícė mustard grėėn.
Sėparatė cabbagė lėavės; blanch ín saltėd boílíng watėr for 30 sėconds; draín; slícė ínto 2" sėctíons.
In a bowl, combínė stock, salt, shėrry, Sugar & soy Saucė; rėsėrvė.
Rėndėr chicken fat ín small saucėpan at mėdíum hėat; díscard píėcės of fat; kėėp oíl Hot.
Braising: Hėat pėanut oíl ín wok untíl Hot but not smokíng. Stír-fry mushrooms, shrimp & mustard grėėn for 15 sėconds. Add cabbagė; stír-fry for 1 mínutė. Add stock míxturė; bríng to boíl. Rėducė hėat, covėr wok, & símmėr for 10 mínutės, rėducíng líquíd by half; add morė stock íf nėėdėd.
Turn up hėat; add ėnough cornstarch pastė to makė líght Saucė. Swírl ín Hot chíckėn oíl. Sėrvė. **Cabbage lėavės should bėcomė transparėnt, but avoíd ovėrcookíng; thėy should bė soft but not wíltėd.
More about Chinese Recipe - BRAISED CHINESE CABBAGE..
from be-a-bee.blogspot.com
No comments:
Post a Comment