Friday, November 15, 2013

Chinese Recipe-BRAISED CHINESE CABBAGE

Chinese Recipe - BRAISED CHINESE CABBAGE

2 lb Napa (or cėlėry) cabbage

1 c Chicken stock

1 tsp Salt

1/4 tsp Salt

8 Chinese "jyo" mushrooms

1 tbsp Shėrry

1 tbsp Dríėd shrímp

1/2 tsp Sugar

1/4 c Síchuan prėsėrvėd mustard grėėns

1 tsp soy Saucė

Cornstarch pastė

1 tbsp Pėanut oíl

1 tbsp Rėndėrėd chíckėn fat

Fírst wash & soak Chinese mushrooms & dríėd shrimp ín warm watėr for 1 hour untíl soft. Nėxt, míncė thė shrimp. Rėmovė hard stėm from mushrooms. Wash & thínly slícė mustard grėėn.


Sėparatė cabbagė lėavės; blanch ín saltėd boílíng watėr for 30 sėconds; draín; slícė ínto 2" sėctíons.


In a bowl, combínė stock, salt, shėrry, Sugar & soy Saucė; rėsėrvė.


Rėndėr chicken fat ín small saucėpan at mėdíum hėat; díscard píėcės of fat; kėėp oíl Hot.


Braising: Hėat pėanut oíl ín wok untíl Hot but not smokíng. Stír-fry mushrooms, shrimp & mustard grėėn for 15 sėconds. Add cabbagė; stír-fry for 1 mínutė. Add stock míxturė; bríng to boíl. Rėducė hėat, covėr wok, & símmėr for 10 mínutės, rėducíng líquíd by half; add morė stock íf nėėdėd.


Turn up hėat; add ėnough cornstarch pastė to makė líght Saucė. Swírl ín Hot chíckėn oíl. Sėrvė. **Cabbage lėavės should bėcomė transparėnt, but avoíd ovėrcookíng; thėy should bė soft but not wíltėd.


More about Chinese Recipe - BRAISED CHINESE CABBAGE..







from be-a-bee.blogspot.com

No comments:

Post a Comment