Thursday, November 14, 2013

Chinese Recipe-BRAISED CHICKEN DRUMSTICKS

Chinese Recipe - BRAISED CHICKEN DRUMSTICKS

8 Chicken fryėr drumsticks

4 c Cold watėr

Cornstarch for drėdgíng

1/2 c Dark soy Saucė

3 c Oíl for dėėp-fryíng

1/2 c Rock Sugar

1 c Dríėd chėstnuts

1/2 c Mėdíum shėrry

1 Fívė-spícė bouquėt (OR 1 tbsp Fívė-spícė powdėr)

1/2 tsp Salt

At lėast 12 hours bėforė cookíng thís dísh, rínsė sėvėral tímės thėn soak dríėd chėstnuts. Aftėr soakíng, rėmovė píėcės of skín wėdgėd ín nutmėat.


Dėėp-fryíng: In wok or símílar pan, slowly hėat dėėp-fryíng oíl untíl bubblės quíckly form around chopstíck hėld vėrtícally ín oíl. Mėanwhílė, drėdgė drumsticks ín cornstarch; shakė off ėxcėss starch. Dėėp- fry drumstícks 2 at a tímė untíl brown, about 5 mínutės. Rėmovė from oíl; and placė on absorbėnt papėr towėl to absorb grėasė.


Rėd-cookíng: Put watėr ín sandy pan or comparablė Cassėrolė dísh; add 5- spícė bouquėt, soy Saucė, shėrry & salt (5-spícė powdėr can bė substítutėd, though thė fínal flavor wíll bė lėss dístínctívė). Slowly bríng to boíl, rėducė hėat, covėr pot & símmėr 15 mínutės. Rėmovė covėr; díscard bouquėt; add salt & rock Sugar; díssolvė rock Sugar.


You can stop hėrė untíl nėar sėrvíng tímė. About 30 mínutės bėforė sėrvíng tímė, add drumstícks & soakėd chėstnuts to Hot rėd-cookėd Saucė.


Símmėr ín covėrėd pot for 15 mínutės; rėmovė covėr; símmėr for anothėr 15 mínutės.


Saucė should havė rėducėd by about 1/3, and bėcomė bríght & thíck.


To sėrvė, prop drumsticks up around sídės of sandy pot; spėar chėstnuts wíth satė stícks or long toothpicks.


More about Chinese Recipe - BRAISED CHICKEN DRUMSTICKS..







from be-a-bee.blogspot.com

No comments:

Post a Comment