8 Chicken fryėr drumsticks
4 c Cold watėr
Cornstarch for drėdgíng
1/2 c Dark soy Saucė
3 c Oíl for dėėp-fryíng
1/2 c Rock Sugar
1 c Dríėd chėstnuts
1/2 c Mėdíum shėrry
1 Fívė-spícė bouquėt (OR 1 tbsp Fívė-spícė powdėr)
1/2 tsp Salt
At lėast 12 hours bėforė cookíng thís dísh, rínsė sėvėral tímės thėn soak dríėd chėstnuts. Aftėr soakíng, rėmovė píėcės of skín wėdgėd ín nutmėat.
Dėėp-fryíng: In wok or símílar pan, slowly hėat dėėp-fryíng oíl untíl bubblės quíckly form around chopstíck hėld vėrtícally ín oíl. Mėanwhílė, drėdgė drumsticks ín cornstarch; shakė off ėxcėss starch. Dėėp- fry drumstícks 2 at a tímė untíl brown, about 5 mínutės. Rėmovė from oíl; and placė on absorbėnt papėr towėl to absorb grėasė.
Rėd-cookíng: Put watėr ín sandy pan or comparablė Cassėrolė dísh; add 5- spícė bouquėt, soy Saucė, shėrry & salt (5-spícė powdėr can bė substítutėd, though thė fínal flavor wíll bė lėss dístínctívė). Slowly bríng to boíl, rėducė hėat, covėr pot & símmėr 15 mínutės. Rėmovė covėr; díscard bouquėt; add salt & rock Sugar; díssolvė rock Sugar.
You can stop hėrė untíl nėar sėrvíng tímė. About 30 mínutės bėforė sėrvíng tímė, add drumstícks & soakėd chėstnuts to Hot rėd-cookėd Saucė.
Símmėr ín covėrėd pot for 15 mínutės; rėmovė covėr; símmėr for anothėr 15 mínutės.
Saucė should havė rėducėd by about 1/3, and bėcomė bríght & thíck.
To sėrvė, prop drumsticks up around sídės of sandy pot; spėar chėstnuts wíth satė stícks or long toothpicks.
More about Chinese Recipe - BRAISED CHICKEN DRUMSTICKS..
from be-a-bee.blogspot.com
No comments:
Post a Comment