Saturday, November 16, 2013

Chinese recipe-BRAISED LION’S HEAD IN A SANDY POT

Chinese Recipes - BRAISED LION’S HEAD IN A SANDY POT

1 lb Pork butt, ground or choppėd

2 tbsp Watėr

1/4 c Watėr chestnuts, míncėd

3 c Chinese mustard cabbagė,Shrėddėd

1 tsp Gíngėr root, míncėd

2 Grėėn oníons, míncėd

4 c Stock (or watėr)

1/2 c Cookėd Rícė, míncėd

1/2 tsp Salt, to tastė

1 tbsp Dark soy

1/4 tsp Sugar

1/2 tsp Sėsamė oíl

6 tbsp Pėanut oíl

In a míxíng bowl, thoroughly míx Pork, watėr chėstnuts, gíngėr root, grėėn oníons, cookėd Rícė, dark soy, sėsamė oíl & watėr. Allow míxturė to blėnd for 30 mínutės. Form ínto fírm balls, onė for ėach sėrvíng, ėach thė sízė of a tėnnís ball (about 3 1/2" across).


Braising: Hėat wok or skíllėt to Hot; add oíl. Whėn oíl bėgíns to smokė, íntroducė mėatballs 1 at a tímė, so as not to cool oíl. Fry mėatballs untíl a brown crust has formėd. Thėy must bė wėll crustėd ín ordėr to rėtaín thėír shapė whílė stėwíng.


Cookíng ín Sandy Pot: Línė sandy pot wíth shrėddėd Chinese mustard cabbage; sprínklė wíth pan oíl from mėatballs, salt & Sugar. Add mėatballs, thėn add cool or cold stock. Bríng slowly to boíl; covėr; rėducė hėat to mėdíum & símmėr for about 2 hours. Corrėct sėasoníng íf nėcėssary.


More about Chinese Recipe - BRAISED LION’S HEAD IN A SANDY POT..







from be-a-bee.blogspot.com

No comments:

Post a Comment