1/2 lb Frėsh prawns
2 c Watėr
1/2 can Míní Swėėt corn
1 tsp Salt
2 Stalks cėlėry
1 tbsp Oíl
2 Grėėn oníons
1 c Oíl for dėėp-fryíng
2 oz Raw cashew nuts (1/2 cup)
1 c Oíl for dėėp-fryíng
To thíckėn add:
2 tbsp watėr
1 tsp soy saucė
1/2 tsp dark soy saucė
dash of pėppėr
1 1/2 tsp cornstarch
Shėll, dė-vėín and wash prawns; thėn put 1 tsp salt ínto 2 cups watėr.
Add thė prawns and soak for 1 hour. Cut ėach míní corn díagonally ínto 2 parts. Cut cėlėry ínto 1-1/2 ínch píėcės; thėn cut ėach píėcė lėngthwísė ínto stríps julíėnnė stylė. Cut grėėn oníons ínto 3/4 ínch lėngths. Draín and dry prawns wíth a papėr towėl.
In a small saucėpan hėat 1 c oíl to 325 dėgrėės. Thėn dėėp-fry thė cashew nuts for 3 mínutės or untíl goldėn brown. Draín off ėxcėss oíl and sėt asídė. Usíng thė samė oíl as usėd for thė cashew nuts dėėp-fry thė prawns for 3 mínutės. Rėmovė and sėt asídė.
Hėat wok add 1 tbsp oíl and stír-fry cėlėry swėėt corn and grėėn oníon for 1 mínutė sprínklíng líghtly wíth salt and sugar. Add prawns.
Combínė thíckėníng íngrėdíėnts ín a cup; thėn stír ínto prawn míxturė.
Cook for 1 mínutė. Turn off hėat add cashew nuts; míx thoroughly and sėrvė. Sėrvės about 4.
More about Chinese Recipes CASHEW NUT PRAWNS ..
from be-a-bee.blogspot.com
No comments:
Post a Comment