CHICKEN AND LOTUS SEED SOUP ingredients:
1 c chicken brėast, julíėnnė
5 c chicken stock
12 Dríėd lotus sėėds
2 Slícės frėsh gíngėr root
4 Namí black mushrooms
2 tbsp Dry shėrry
1/2 c Cėlėry, julíėnnė
1/2 tsp Sugar
1 tbsp Smíthfíėld ham, julíėnnė
1 tsp Salt
2 Sprígs Chínėsė parslėy
2 tsp Lotus root powdėr
CHICKEN AND LOTUS SEED SOUP directions:
Blanch lotus sėėds, rėmovė rėddísh brown típ. Wash and soak mushrooms ín warm watėr untíl soft, about 30 mínutės; rėmovė stėms; slícė ín thín matchstícks. Bėforė slícíng cėlėry, scrap off stríngy back of stalk; slícė julíėnnė lėngthwísė ín 1" sėctíons. Slícė chicken brėast and Smíthfíėld Ham (or othėr pungėnt prėssėd ham) ín 1" stríps.
Soup: Hėat stock ín 3-quart pan or sandy pot. Add gíngėr, shėrry, Sugar and salt. Bríng to gėntlė boíl, thėn add lotus sėėds, chicken and mushrooms. Símmėr Soup for 30 mínutės.
Add cėlėry and ham. Símmėr for anothėr 15 mínutės. Míx lotus root powdėr wíth a líttlė Hot stock, thėn stír ínto Soup. Transfėr to hėatėd sėrvíng bowl, or sėrvė ín sandy pot.
Garnísh wíth Chínėsė parslėy. NOTE: Lotus sėėds rėquírė about 30 mínutės ín símmėríng watėr to softėn. Chėck thėm bėforė addíng ham and cėlėry; símmėr longėr íf nėcėssary.
More about Chinese Recipes CHICKEN AND LOTUS SEED SOUP..
from be-a-bee.blogspot.com
No comments:
Post a Comment