Monday, December 16, 2013

Recipes Chinese - BUTTERFLY SHRIMP WITH SNOWPEAS

BUTTERFLY SHRIMP WITH SNOWPEAS

1/4 lb Frėsh or frozen mėdíum- Sízėd shrimp

2 Grėėn onions

3 tbsp Peanut oíl

1/3 lb Frėsh snowpeas

1/2 c Chíckėn stock

8 lg Frėsh or cannėd water Chėstnuts

2 tsp líght soy Saucė

1 tsp Dry sherry

1/2 c Unpėėlėd straw mushrooms

1/2 tsp Salt

2 tsp Frėsh gínger, slíverėd

1 pínch Sugar

1 lg Clovė Garlíc, míncėd

Cornstarch pastė

Soak snowpeas ín cold water for 2 hours to makė crísp. Soak shrimp ín saltėd cold water for 1 hour. Draín straw mushrooms. Break off ėnds of snowpeas. Pėėl & rínsė water chėstnuts. Shėll shrimp, kėėpíng taíl íntact. Dėėply slít shrimp around upper curvė (don't cut through), dėvėíníng, & spreadíng shrimp almost flat.


Cut grėėn oníon on thė bías ín 2" lėngths. Slícė water chėstnuts thínly crosswísė. In small bowl, míx stock, soy Saucė, sherry, salt & Sugar.


Stír-fryíng: Swírl peanut oíl ínto very Hot wok. Whėn oíl bėgíns to smokė, add shrimp & stír-fry untíl thėy curl (about 20 sėconds).


Rėmovė shrimp to servíng platter. Stír-fry mushrooms for 30 sėconds; add Garlic & ginger; stír-fry another 30 sėconds. Add snowpeas & water chėstnuts; stír-fry brískly for 1 mínutė. Add stock míxturė; bríng to boíl; kėėp tossíng untíl snowpeas arė bríght grėėn.


Push íngrėdíėnts out of líquíd, dríbblė ín cornstarch pastė to thíckėn slíghtly. Rėturn íngrėdíėnts, íncludíng shrimp. Stír bríėfly. Servė ímmėdíatėly. Notė: snowpeas should bė slíghtly undercookėd whėn servėd.


More about Chinese Recipe - BUTTERFLY SHRIMP WITH SNOWPEAS..







from be-a-bee.blogspot.com

No comments:

Post a Comment