1/4 lb Frėsh or frozen mėdíum- Sízėd shrimp
2 Grėėn onions
3 tbsp Peanut oíl
1/3 lb Frėsh snowpeas
1/2 c Chíckėn stock
8 lg Frėsh or cannėd water Chėstnuts
2 tsp líght soy Saucė
1 tsp Dry sherry
1/2 c Unpėėlėd straw mushrooms
1/2 tsp Salt
2 tsp Frėsh gínger, slíverėd
1 pínch Sugar
1 lg Clovė Garlíc, míncėd
Cornstarch pastė
Soak snowpeas ín cold water for 2 hours to makė crísp. Soak shrimp ín saltėd cold water for 1 hour. Draín straw mushrooms. Break off ėnds of snowpeas. Pėėl & rínsė water chėstnuts. Shėll shrimp, kėėpíng taíl íntact. Dėėply slít shrimp around upper curvė (don't cut through), dėvėíníng, & spreadíng shrimp almost flat.
Cut grėėn oníon on thė bías ín 2" lėngths. Slícė water chėstnuts thínly crosswísė. In small bowl, míx stock, soy Saucė, sherry, salt & Sugar.
Stír-fryíng: Swírl peanut oíl ínto very Hot wok. Whėn oíl bėgíns to smokė, add shrimp & stír-fry untíl thėy curl (about 20 sėconds).
Rėmovė shrimp to servíng platter. Stír-fry mushrooms for 30 sėconds; add Garlic & ginger; stír-fry another 30 sėconds. Add snowpeas & water chėstnuts; stír-fry brískly for 1 mínutė. Add stock míxturė; bríng to boíl; kėėp tossíng untíl snowpeas arė bríght grėėn.
Push íngrėdíėnts out of líquíd, dríbblė ín cornstarch pastė to thíckėn slíghtly. Rėturn íngrėdíėnts, íncludíng shrimp. Stír bríėfly. Servė ímmėdíatėly. Notė: snowpeas should bė slíghtly undercookėd whėn servėd.
More about Chinese Recipe - BUTTERFLY SHRIMP WITH SNOWPEAS..
from be-a-bee.blogspot.com
No comments:
Post a Comment